Προς… εξαφάνιση από την αγορά η γραβιέρα Νάξου

0
215

«Παράπλευρη απώλεια» της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία φαίνεται πως είναι η γραβιέρα Νάξου, καθώς τείνει να εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρη Καπούνη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπούνης: «Η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο»

Ο κ. Καπούνης εξήγησε στο Open: «Η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, μόνο με γάλα Νάξου. Η Πολιτεία πρέπει να μας ακούσει».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here