Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Τη διάταξη με την οποία θα κρίνει το ζήτημα της ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, κόρης της άτυχης Καρολάιν και του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, αναμένεται να εκδώσει σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων.

Και οι δύο οικογένειες είναι διατεθειμένες να αναλάβουν την ανατροφή του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα της δολοφονημένης Καρολάιν έχει ζητήσει να αναλάβει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού, ενώ η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα που ζητάει επιμέλεια από κοινού.

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας της δολοφονημένης Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης, χαρακτηρίζοντας το Σάββατο «τεχνικά αδύνατο» το αίτημα της οικογένειας του 32χρονου συζυγοκτόνου να αναλάβει την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού, προέβη στην αποκάλυψη ότι η μητέρα της Καρολάιν βοηθούσε το ζευγάρι δίνοντάς τους ενίσχυση 1.000 τον μήνα ενώ πλήρωσε και την αξία του οικοπέδου που αγόρασαν.

«Θα εκπλήξω κι εσάς, όπως εξέπληξα και την εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε 1.000 ευρώ τον μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ πρόσθεσε ότι η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού από την αυτοψία της στην Αλόννησο είναι εξαιρετική, καθώς έκρινε ότι το περιβάλλον είναι άριστο.

«Τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Εισαγγελέως δεν θα παίξει η οικονομική επιφάνεια των οικογενειών αλλά το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσει το παιδί και ποιο είναι το συμφέρον του» επεσήμανε.