Σε γενικό αποκλεισμό η Σπερχειάδα Μακρακώμης λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού

Σε τοπικό γενικό αποκλεισμό έχει τεθεί από σήμερα το πρωί η τοπική κοινότητα Σπερχειάδας στο Δήμο Μακρακώμης μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 15 δείγματα θετικά στον κορωνοϊό, γεγονός που ανησύχησε τις τοπικές Αρχές. Στη συνέχεια η ιχνηλάτηση έδειξε να εμπλέκονται περισσότερο νεαρά στην ηλικία άτομα και με μεγάλη κινητικότητα, με συνέπεια να αυξάνονται συνεχώς τα θετικά κρούσματα. Ήδη ο Δήμος Μακρακώμης από την Κυριακή αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών για να περιορίσει την κινητικότητα. Συγχρόνως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, με αποτέλεσμα να εφαρμοστεί ο γενικός αποκλεισμός από σήμερα στις 6.00 το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί από το πρωί ελέγχουν τους δρόμους για την είσοδο και την έξοδο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας και απαγορεύεται η οποιαδήποτε κυκλοφορία των κατοίκων.

Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει την προμήθεια των κατοίκων με τα αναγκαία τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ παράλληλα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ προχωρά σε rapid tests στην περιοχή για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η σκληρή καραντίνα που ισχύει μόνο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας θα είναι σε ισχύ έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021.