Σε ειδικό κελί των Φυλακών Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου

0
12

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού και σε απομόνωση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με συγκρατούμενές της για την ασφάλειά της οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την πολύωρη απολογία για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν έχει καμία σχέση με την προμήθεια, την κατοχή και την εισαγωγή της θανατηφόρας ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για «ιατρικό λάθος», ανακρίτρια και εισαγγελέας όχι μόνο δεν πείστηκαν αλλά ομόφωνα της έδειξαν τον δρόμο της φυλακής.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τη Ρούλα Πισπιρίγκου επικίνδυνη να διαπράξει νέα κακουργήματα και για τον λόγο αυτό διέταξαν την προσωρινή κράτησή της.

Το βράδυ της Δευτέρας, η 33χρονη κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ειδικό κελί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη θα κρατηθεί σε ένα από τα δύο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών. Τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της η Ρούλα Πισπιρίγκου μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αφού το κλίμα για εκείνη είναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Έτσι, μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, θα οδηγηθεί σε ένα από τα δύο ειδικά κελιά που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Σε ό,τι αφορά τον προαυλισμό της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Οι Φυλακές Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους: Πρώτον, διότι η ανάκριση για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, τη στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Δεύτερον, διότι στις Φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλειά της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here