Στις 12 η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

0
14

Στις 12 το μεσημέρι θα συνδεθεί διαδικτυακά με το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μια ειδική, έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στην οποία θα παρίστανται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι τα κόμματα τα οποία διάκεινται θετικά προς τη φιλοξενία του Ουκρανού προέδρου στη Βουλή. Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση αντιτίθενται συλλήβδην, ενώ το ΜέΡΑ 25 τηρεί αντιφατική στάση, με ένα εν μέρει «όχι».

Τη διαδικασία θα ανοίξει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με μια σύντομη προσφώνηση και θα ακολουθήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα ουκρανικά με ταυτόχρονη μεταγλώττιση. Η παρέμβαση του κ. Ζελένσκι αναμένεται να διαρκέσει περί τα 15-20 λεπτά, κάτι που ισχύει για κάθε ζωντανή σύνδεσή του με τα ανά την υφήλιο κοινοβούλια.

Τα θεωρεία της Βουλής θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας Ζελένσκι από κοινό, εφόσον δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις. Επομένως, οι ακροατές με φυσική παρουσία θα είναι όσοι από τους 257 βουλευτές των τριών μεγαλύτερων κομμάτων προσέλθουν και πλέον αυτών, εκείνοι από τους 7 του ΜέΡΑ 25 και τους 4 ανεξάρτητους που θα αποφασίσουν να παρευρεθούν.

Επίσης, την ομιλία Ζελένσκι θα παρακολουθήσουν από τη Βουλή, ως προσκεκλημένοι του προέδρου Κ. Τασούλα, οι πρεσβευτές Ουκρανίας, Κύπρου (ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος) και της Γαλλίας (λόγω της γαλλικής προεδρίας στην Ε.Ε.).

Κάθε άλλος ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνεται στη Βουλή των Ελλήνων μέσω της ζωντανής τηλεοπτικής και διαδικτυακής κάλυψης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here