Στο εδώλιο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα στο εδώλιο παραπέμπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του τον κατηγορούμενο Μπάμπη Παναγιωτόπουλο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, αναφορικά με τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη, ο οποίος είχε ζητήσει την παραπομπή του κατηγορούμενου στο εδώλιο περιγράφοντας λεπτομερώς τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας και απαριθμώντας μία προς μία τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο κατηγορούμενος προκειμένου να αποκρύψει την εγκληματική του πράξη, πριν και μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, χαρακτηρίζοντάς τον ψύχραιμο, επικίνδυνο και ανάλγητο.

Αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας ο εισαγγελικός λειτουργός είχε περιγράψει αναλυτικά στην πρότασή του ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της “σκηνογραφίας” των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4.05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του. Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε το κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4.11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με τον θάνατό του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».