Τη μεταφορά παιδιών με καρκίνο από την Ουκρανία στην Ελλάδα συζήτησαν οι υπ. Υγείας των δύο χωρών

0
14

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Βίκτορ Λιάσκο είχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τη συμμετοχή του διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π & Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββα. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, από την Ουκρανία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της πρόεδρου του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον, ο κ. Λιάσκο ζήτησε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here