Τσίπρας: «Απαράδεκτη και αδιανόητη» η κατάσταση στα ΜΜΜ εν μέσω πανδημίας

«Απαράδεκτη και αδιανόητη» χαρακτήρισε την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα στα λεωφορεία η κατάσταση είναι τραγική τα δύο τελευταία χρόνια, παρότι η βασική αρχή των μέτρων κατά του κορωνοϊού είναι η αρχή του μη συγχρωτισμού στα ΜΜΜ.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο εδώ και δύο χρόνια να μην έχουν γίνει κινήσεις να αυξηθεί ο στόλος και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός, όχι μόνο για να προστατευτούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. που ακύρωσε τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019. «Έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση, γιατί θέλει να θέτει η ίδια και οι υπουργοί της τους όρους κάθε διαγωνισμού και ο νοών νοείτω… Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια με έναν διαγωνισμό που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και δεν ολοκληρώνεται. Αν είχαν αφήσει τον διαγωνισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάναμε και τα υπόλοιπα μισά» είπε, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης που προχωρά σε «επιλογές του ποδαριού», όπως leasing οχημάτων χωρίς παράθυρα εν μέσω πανδημίας.

«Μην ακούμε ανοησίες, η πανδημία δεν είναι πανδημία ανεμβολίαστων, μας αφορά όλους. Είναι δυστυχώς δεκάδες εμβολιασμένοι αυτοί που νοσούν και δεν θα τελειώσει εδώ. Και με ένα σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στα ΜΜΜ, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.