Υπ. Υποδομών & Μεταφορών: Παρεμβάσεις για θωράκιση των έργων έναντι της διεθνούς κρίσης

0
333

Στην υιοθέτηση και την προώθηση παρεμβάσεων με στόχο τη θωράκιση των εκτελούμενων και δημοπρατούμενων έργων προχωράει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των υλικών αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής και τελευταίας συνάντησης που είχαν ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, με εκπροσώπους των εργοληπτών.

Στη συνάντηση, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών ότι άμεσα προωθείται διπλό πακέτο παρεμβάσεων: τέσσερις θεσμικές για τη συνέχιση των έργων και μία τεχνικής φύσεως – με επιμήκυνση προθεσμιών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις  θεσμικές παρεμβάσεις είναι:

  • Έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για το δ’ τρίμηνο του 2021 εντός Μαΐου
  • Τιμολόγηση ασφάλτου, PVC και πολυαιθυλενίου με απολογιστικό τρόπο
  • Θέσπιση πριμ ολοκλήρωσης έργων
  • Ενεργοποίηση επιτροπής διαπίστωσης τιμών δημοσίων έργων.

Επίσης, επιμηκύνεται η προθεσμία εκτέλεσης των έργων έως έξι μήνες. Με τις κινήσεις αυτές, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει κίνητρο τους αναδόχους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα έργα, αφού το πριμ θα δίνεται μόνο σε ολοκληρωμένα και χωρίς καθυστερήσεις έργα. Παράλληλα, με τις πέντε παρεμβάσεις, παρέχεται η αναγκαία «ανάσα» στην αγορά με την επιμήκυνση των έργων χωρίς τον κίνδυνο δικαστικών εμπλοκών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here