Ψήφος εμπιστοσύνης στους Έλληνες φαρμακοποιούς από τους πολίτες

Ψήφο εμπιστοσύνης στους φαρμακοποιούς για την προάσπιση της υγείας τους δίνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας πάνω από το 90% των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19 πανελλαδικώς κλείστηκε μέσω των φαρμακείων, ποσοστό που αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 500 ραντεβού ανά φαρμακείο. Επιπλέον διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια self tests συμβάλλοντας στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του ιού στην κοινωνία, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid tests.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαραθωνίου που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού που φέτος είχε κεντρικό μήνυμα: «Φαρμακείο: πάντα αξιόπιστο για την υγεία σας».

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης επισήμανε ότι «ο φαρμακοποιός της γειτονιάς είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Εκεί αναζητά ο κόσμος τις περισσότερες φορές μια συμβουλή για ένα θέμα υγείας που παρουσιάστηκε, την κατανόηση για τους φόβους που νιώθει, τη στήριξη όταν αισθάνεται μόνος και ένα χέρι βοήθειας όταν νιώθει αδύναμος. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι φέτος, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, ο εορτασμός αυτός αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, καθώς έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για θέματα δημόσιας υγείας, όπως ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού και της γρίπης, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών, οι κανόνες υγιεινής και άλλα, για τα οποία ο φαρμακοποιός αποτελεί ουσιαστικό και άοκνο σύμμαχο της πολιτείας στην ενημέρωση των πολιτών με την επιστημονική συμβουλή του».