Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης από 17 ετών – Τι προβλέπει

Με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις άδειες οδήγησης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, το νομοσχέδιο διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων για άδεια οδήγησης και συμβάλλει στην οδική ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τους νέους οδηγούς, θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης από 17 ετών αλλά υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, θα πρέπει να είναι μαζί τους συνοδός άνω των 25 ετών και κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Στην εφαρμοστική απόφαση που θα ακολουθήσει θα προβλέπεται ο συνοδός να έχει επίσης και καθαρό point system.

Επίσης, οι 17άρηδες θα επιτρέπεται να οδηγήσουν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα θα φέρει το ειδικό σήμα του νέου οδηγού. Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου.