Θεωρήσεις εισόδου για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έλαβαν ο Λαβρόφ και η ρωσική αντιπροσωπεία

Θεώρηση εισόδου προκειμένου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έλαβαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών. «Σήμερα δόθηκαν θεωρήσεις εισόδου στον Λαβρόφ και σε ορισμένους από εκείνους που θα τον συνοδεύσουν» μετέδωσε συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία κατηγορεί επί εβδομάδες τις Ηνωμένες Πολιτείες πως δεν δίνουν στα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας θεωρήσεις εισόδου για να συμμετάσχουν στην 73η Γενική Συνέλευση, που αρχίζει σήμερα τις εργασίες της στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την πλήρη συμμετοχή της Μόσχας στη Γενική Συνέλευση. Οι υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις της ΓΣ αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους μη εκδίδοντας θεωρήσεις εισόδου στο σύνολο της αντιπροσωπείας της Ρωσίας και ότι λαμβάνει μέτρα για να καταστήσει υπόλογους τόσο τον ΟΗΕ όσο και τις ΗΠΑ για την κατάσταση.