Θ. Πλεύρης: Από τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων Ο4 και Ο5

0
26

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορούν να εμβολιάζονται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού Ο4 και Ο5 οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών, όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για τη «μη καταβολή αμοιβών απασχολούμενων στα Εμβολιαστικά Κέντρα», στην οποία τέθηκε και το θέμα των αναμνηστικών εμβολίων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, αυτήν τη στιγμή ο κόσμος εμβολιάζεται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Ο1. «Φιλοδοξούμε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να είναι στη διάθεσή μας και τα εμβόλια κατά της Ο4 και Ο5, προκειμένου να εμβολιάζεται ο πληθυσμός για τον οποίο υπάρχουν σχετικές οδηγίες – ευάλωτες ομάδες και πολίτες άνω των 60 ετών» σημείωσε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας ότι, παρά τη διάθεση της παραγωγού εταιρείας να εξαντληθούν πρώτα τα εμβόλια κατά της Ο1, πέρασε η πρόταση Ελλάδας και Κύπρου στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ε.Ε. ώστε με το που βγουν τα νέα εμβόλια (Ο4 και Ο5) να σταματήσει η διάθεση των εμβολίων κατά της Ο1.

Κατά τη συζήτηση της ερώτησής της, η κυρία Τζούφη ζήτησε στοιχεία για τα κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό μετά το άνοιγμα των σχολείων, κάνοντας λόγο για στοιχεία επανόδου της πανδημίας και τονίζοντας ότι ο παιδικός εμβολιασμός είναι σε χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο υπουργός απάντησε ότι η χώρα μας δεν είναι «νησίδα», τονίζοντας ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν τα σχολεία τους όπως εμείς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here