ΠΑΣΟΚ: «Ο αναθεωρητισμός Ερντογάν απαιτεί χειροπιαστή απάντηση»

0
44

«Το νέο ανθελληνικό ντελίριο του Τούρκου προέδρου με τις παραληρηματικές αποστροφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ή ότι δήθεν τηρεί αναξιοπρεπή στάση, καθώς και η επίδοση διαβήματος στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, χτυπούν ξανά το καμπανάκι σε συμμάχους και εταίρους» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με την οποία σχολιάζει δηκτικά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ΠΑΣΟΚ-Κινημα Αλλαγής επισημαίνει ότι ο αναθεωρητισμός του κ. Ερντογάν απαιτεί χειροπιαστή απάντηση. «Το Διεθνές Δίκαιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας» τονίζει και καλεί τους εταίρους της χώρας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Επίσης, προτείνει να διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μία ειδική σχέσης Ε.Ε. – Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζονται το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Κάθε μέρα, δε, γίνεται όλο και πιο σαφής η ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων. Όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here