Βροχές και κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και την Κρήτη, θα είναι πυκνότερες.

Βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Επίσης, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Σχετικά χαμηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 0 έως 11, στη Θεσσαλία από 3 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 15, στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 5 έως 15, στην Πελοπόννησο από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 12, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 15, στις Κυκλάδες από 10 έως 16, ενώ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Κρύο και συννεφιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων στα βόρεια προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.