ΥΠΑΝ: Έλεγχοι στη Θεσσαλία για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Άρχισαν στη Θεσσαλία οι έλεγχοι από κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για τις τιμές στο εμφιαλωμένο νερό, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και σε λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τα σούπερ μάρκετ και τις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις στους καταναλωτές της περιοχής, με την κάθε εταιρεία να προχωρά στις ανακοινώσεις για το ύψος των εκπτώσεων που προσφέρει.

Αναλυτικά, το ΥΠΑΝ ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στις εξής ενέργειες για τη στήριξη των καταναλωτών στη Θεσσαλία και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας:

  1. Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
  2. Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.
  3. Έχουμε ζητήσει από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη. Η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.