ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν η είδηση καταφέρνει να τρυπώσει και στην Ελλάδα, ο πανικός της ΝΔ δεν κρύβεται»

«Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης ΝΔ – Μητσοτάκη συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας: «Το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα-κόλαφο καλεί την Κομισιόν να αναλάβει δράση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, την ελευθερία του Τύπου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

«Η κυβέρνηση κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ στελέχη της και βουλευτές της δεν διστάζουν να δείξουν το πραγματικό της πρόσωπο. Την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή “γιουσουφάκι” δημοσιογράφο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε σήμερα άλλον δημοσιογράφο “εντεταλμένο”. Επειδή τους έγιναν δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δεν τους άρεσαν… Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τον ρόλο των ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο σεβασμός της ελευθερίας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι προφανώς άγνωστη έννοια, όχι μόνο στον γνωστό για το ύφος και ήθος κ. Μαρκόπουλο, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει η αλαζονική συμπεριφορά τού εκπροσώπου της. Προφανώς έτσι τους δίδαξε το κόμμα τους, που έχει συνηθίσει να θεωρεί τα ΜΜΕ ως μέσα προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και υπονόμευσης – κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων».

«Ας αναλογιστούν οι πολίτες ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει τοποθετηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών και ο Παύλος Μαρινάκης είναι ο επίσημος εκφραστής της πολιτικής της αντίληψης. Δύο τοξικοί πολιτικοί, που δεν σέβονται στοιχειωδώς τους κανόνες δεοντολογίας στον δημόσιο διάλογο, καλούνται να επιτελέσουν κορυφαίους θεσμικούς ρόλους. Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τους θεσμούς» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το πρόβλημά της είναι ότι στην Ευρώπη την πήραν είδηση. Όταν η είδηση καταφέρνει να τρυπώσει και στην Ελλάδα, ο πανικός της δεν κρύβεται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ