Ερυθρά Θάλασσα: Στόχος επίθεσης ελληνόκτητο πλοίο

Ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που πλέει υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, ανέφερε ότι έγινε στόχος επίθεσης «με δύο πυραύλους» μέσα σε 20 λεπτά στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

«Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές και κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του» ανέφερε ακόμη η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου από τα τέλη της περασμένης χρονιάς σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που, κατ’ αυτούς, συνδέονται με το Ισραήλ.

Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης. Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.