Φάρσαλα: Μεγάλο συλλαλητήριο από τους αγρότες εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Μεγάλο συλλαλητήριο έκαναν σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι στα Φάρσαλα αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας.

Οι παραγωγοί των Ιωαννίνων είχαν προγραμματισμένη διαμαρτυρία το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα, μαζί με αγρότες της Θεσπρωτίας θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στις 4 το απόγευμα και για μία ώρα θα αποκλείσουν τον οδικό άξονα Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Φιλώτα.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας συμμετείχαν στην κινητοποίηση στα Φάρσαλα, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι των αγροτών.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει ο πρωθυπουργός να τα υλοποιήσει» δήλωσε ο πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Οι αγρότες μπήκαν στην πόλη με τα τρακτέρ τους, τα οποία παρέταξαν στην κεντρική πλατεία, αφήνοντας ανοιχτές τις μηχανές και τις σειρήνες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ έριξαν συμβολικά γάλα, σανό και καλαμπόκι, για να υπογραμμίσουν τα παράπονά τους για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα.

Στη γενική συνέλευση οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν τους παραγωγούς για τις επόμενες κινήσεις τους.