Αλ. Χαρίτσης: «Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διαδικασίες ανασύνθεσης της Αριστεράς»

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί. Στις 19.00 θα μιλήσει στην ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στην πόλη των Χανίων.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς συζήτησε με εκπροσώπους της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στη συνέχεια περιόδευσε στο κέντρο των Χανίων και στο Λιμάνι, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις πολιτικές εξελίξεις, ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον. Δεν μας χαροποιούν ούτε όμως μας εκπλήσσουν. Αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι μια Αριστερά σοβαρή, αξιόπιστη, μαχητική και τεκμηριωμένη. Μια Αριστερά που θα προσφέρει εναλλακτικό δρόμο στους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες, που βιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα της μονοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη. Φιλοδοξούμε αυτή να είναι η Νέα Αριστερά. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν διαδικασίες ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου. Θέλουμε η Νέα Αριστερά με την ευκρίνεια και τη σαφήνεια του πολιτικού της λόγου, με έναν άλλο δημοκρατικό τρόπο άσκησης πολιτικής να αποτελέσει τον καταλύτη αυτών των εξελίξεων. Θέλουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις, που είναι μέχρι σήμερα αόρατες, που δεν συμμετέχουν και δεν ακούγονται από το πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία θα προχωρήσει και η Νέα Αριστερά θα προχωρήσει μαζί της».