Βατικανό: Στη λειτουργία της Μ. Παρασκευής των καθολικών θα χοροστατήσει ο Πάπας

Στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών αύριο Παρασκευή στο Κολοσσαίο θα χοροστατήσει ο Ποντίφικας, παρά τη βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας των οποίων αρκετά συχνά χρειάζεται να χρησιμοποιεί αμαξίδιο. Την τελετή, η οποία αναπαριστά την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά, αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πιστοί από όλον τον κόσμο.

Όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία στο Κολοσσαίο της Ρώμης για την «Οδό του Σταυρού», την Via Crucis της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, η οποία συμβολίζει την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά ολοκληρώνεται.

Παράλληλα, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τους «στοχασμούς» για τις δεκατέσσερις «στάσεις» του Ιησού έγραψε φέτος ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο τίτλος τους είναι «σε προσευχή με τον Ιησού» και αναμένεται να είναι βαθιά θρησκευτικού χαρακτήρα και λιγότερο συνδεδεμένες με την επικαιρότητα, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Από το Βατικανό υπογραμμίζεται ότι «στο επίκεντρο των στοχασμών αυτών πρόκειται να βρεθεί ο Ιησούς», ο οποίος «πορεύεται την οδό του σταυρού, με όλους εμάς στο πλευρό του».

Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι θα υπάρξει σαφής αναφορά στο μεγάλο, πανανθρώπινο θέμα του πνευματικού και σωματικού πόνου.