Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» ανέφερε επί λέξει η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της ομόφωνης ετυμηγορίας για την ενοχή της.

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. «Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της. Να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της, ενώ ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά… Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.