Χειροπέδες σε 18χρονο φοιτητή για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στα χέρια αστυνομικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πειραιά έπεσε 18χρονος φοιτητής, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, πριν από τη σύλληψη του νεαρού έγινε ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ο φοιτητής φέρεται ότι απέκτησε πρόσβαση σε ιστότοπο-εφαρμογή, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε σε άλλους διαδικτυακούς χρήστες ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο ήταν πρόθυμος να το διαμοιράσει είτε μέσω πώλησης είτε μέσω ανταλλαγής με υλικό αντίστοιχου περιεχομένου.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία και ο τόπος κατοικίας του, ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από τον έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια που κατείχε ο 18χρονος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.