Στ. Κασσελάκης: «Πρέπει να ξέρουμε πού αλλού διέρρευσαν τα δεδομένα εκλογέων του εξωτερικού»

Ενημέρωση για τα ζητήματα των παρακολουθήσεων και της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ως προς το δεύτερο ζήτημα ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι ζήτησε να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών. «Πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είχαν μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Μενουδάκο: «Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα: το πρώτο είναι το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator, οι 93 στόχοι τους οποίους παρέδωσε στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα μετά από πολλούς μήνες κάποια απάντηση κι ότι αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου. Δεύτερον, συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού κι απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως, να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ-κυβέρνησης, αλλά και από την κυρία Ασημακοπούλου ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024».

«Άρα πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει, να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών και όπως πάντα εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Καπνισάκης.