Περιοδεία Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας – «Ως παιδί ομογενών καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»

Tο Καλπάκι Ιωαννίνων και τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς τέθηκαν στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον δήμαρχο Δρόπολης και φορείς της περιοχής στο Γεωργουτσάτι ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στη Βάνιστα, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με ομογενείς στο κέντρο «Καλημέρα» καθώς και στο χωριό Βρυσερά.

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων σε όλες τις φάσεις της περιοδείας του στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Όπως τονίστηκε στις συζητήσεις με τους ομογενείς αυτό που έχουν ανάγκη περισσότεροι δάσκαλοι και σχολεία για να μπορούν να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, αλλά και καλύτερες υποδομές υγείας, καθώς και σημαντικά έργα οδοποιίας καθώς όπως επισήμαναν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Περιοδεία Κασσελάκη στην Ήπειρο – Αναφορά στους νέους με αιχμές στην ανάρτηση Μητσοτάκη στο Tik Tok

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου έξω από το Πολεμικό Μουσείο της περιοχής, που παρουσιάζει αυτό το μουσείο τις πρώτες 12 μέρες του έπους του 1940, ο Στέφανος Κασελάκης συνομίλησε με πολίτες, είπε για την περιοδεία του ότι αυτό που κάνουμε είναι να χτίζουμε ένα κίνημα, να λιώνουμε τις σόλες μας, όπως λέει χαρακτηριστικά, και να δίνουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μάλιστα να καλούμε και τους νέους να συμμετέχουν στην πολιτική. Γιατί οι νέοι δεν είναι μόνο για να βλέπουν τα Tik Tok του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια o Στέφανος Κασσελάκης μετέβη στις Βουλιαράτες, όπου επισκέφτηκε το σχολείο που υπάρχει εκεί με 110 μαθητές, αλλά και το εκκλησάκι στο στρατιωτικό Κοιμητήριο πεσόντων του 1940, όπου μιλώντας με τους ανθρώπους που τον ξενάγησαν, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ειρήνης στην περιοχή, όπως είπε, τη σημασία της ειρήνης και στην Παλαιστίνη.Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ως παιδί ομογενών καταλαβαίνει τα προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τους στηρίζει σε κάθε περίπτωση.

Στη δήλωση του από το Καλπάκι ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Εμείς χτίζουμε αυτή τη στιγμή ένα κίνημα. Λυώνουμε τις σόλες και δίνουμε φωνή σ όλους τους Έλληνες πολίτες, των οποίων η φωνή δεν ακούστηκε τόσα χρόνια. Νέες ιδέες μετράνε πάνω απ όλα. Αλλά και λίγο ενέργεια νεανική δεν πειράζει. Να μην είναι μόνο Tik Tok του πρωθυπουργού για τους νέους. Να μπαίνουν στην πολιτική και να πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τη χώρα»