Η στιγμή της έκρηξης στο αυτοκίνητο του εκδότη Νίκου Καραμανλή

Ως «μήνυμα» στον εκδότη Νίκο Καραμανλή εκλαμβάνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την επίθεση με βόμβα μολότοφ στο πολυτελές αυτοκίνητό του το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Βαρβάρα. στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας και Βύρωνος, έξω από την ταβέρνα «Φοίνικες».

Εκείνη την ώρα ο Νίκος Καραμανλής, εκδότης της εφημερίδας «Παρασκήνιο», δειπνούσε με τη συνοδό του.

«Παρκάραμε μπήκαμε στο μαγαζί και όταν καθίσαμε στο τραπέζι ακούσαμε μια έκρηξη» δήλωσε αργότερα στις κάμερες ο κ. Καραμανλής.

Το βίντεο που αναρτήθηκε σε σελίδα του Facebook καταγράφει τη στιγμή που το τεπόζιτο του αυτοκινήτου εκρήγνυται, αφού το όχημα έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μία μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες σταμάτησε στο σημείο. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της λευκής Jaguar και πέταξαν στο εσωτερικό της τον εμπρηστικό μηχανισμό.

«Μας ειδοποιήσαν οι περαστικοί και ένα ζευγάρι, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες» συνέχισε ο εκδότης μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέροντας πως οι μάρτυρες είδαν μια μηχανή με δύο επιβαίνοντες οι οποίοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά ενώ εξερράγη και το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου.

Ποιος είναι ο εκδότης Νίκος Καραμανλής

Ο Νίκος Καραμανλής είναι πρόεδρος της εταιρείας NK Media Group και εκδότης των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa».

Είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχο περιστατικό όταν τα ξημερώματα της Τετάρτης 6/11/2017 βρήκε χειροβομβίδα στο σπίτι του.

Ο ίδιος μιλώντας τότε στις κάμερες περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς και πού βρήκε την αμυντικού τύπου χειροβομβίδα, ενώ αποκάλυψε πως υποψιάζεται ποιοι κρύβονται πίσω από το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε. Μάλιστα, όπως ανέφερε έχει στο μυαλό του και συγκεκριμένο δημοσίευμα που υπήρχε στην εφημερίδα του και φαίνεται να ενόχλησε τους δράστες.

Μάλιστα τότε μίλησε για τις απειλές που έχει δεχτεί, λέγοντας πως το επάγγελμά του δεν είναι δουλειά Αγίων, αλλά δύσκολη δουλειά.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο εκδότης ήταν λίγα λεπτά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/11/2017) όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Βριλήσσια συνοδεία του αστυνομικού φρουρού εντόπισε τη χειροβομβίδα κοντά στο φυλάκιο.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή βρισκόταν η σύζυγος και ο γιος του. Όπως είπε δεν τους ενημέρωσε για να μην τους ανησυχήσει. Ο αστυνομικός φρουρός του εκδότη ωστόσο κάλεσε άμεσα την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια.